Deneyimli – Yetenekli – Profesyonel

Cloud Campus Nedir?

Dijital dönüşüm, üretim, satış ve hizmetleri kapsayan ofis otomasyonunun ötesine geçiyor. Üç ana trend ile tanımlanır: her şey bağlantılı, uygulama bulutlaştırma ve veri birleştirme. Bununla birlikte, insanlar, nesneler ve bulutlar arasındaki çok sayıda bağlantı, katlanarak daha fazla ağ bant genişliği gerektirir. Özellikle uzaktan işbirliği yapmak üzere bulut tabanlı uygulamalar, ileri seviye bir ağ kalitesine ihtiyaç duyar ve manuel ağ operasyonları hızla değişen servislere ayak uyduramaz. İşte burada Huawei’nin Cloud Campus 2.0 çözümü devreye giriyor. Bu geleceğe yönelik çözüm, Otonom Sürüş Ağı (ADN) mimarisini temel alır ve Wi-Fi 6, Yazılım Tanımlı Ağ (SDN), bulut ve Zeka gibi son teknolojiden faydalanır. Her büyüklükten kuruluşlar, Cloud Campus 2.0 ile garantili yüksek kaliteli bulut tabanlı uygulama deneyiminin yanı sıra gigabit-kablosuz erişim, her şeyin sorunsuz ve güvenli bağlantısını sağlayan yeni nesil kampüs ağları oluşturabilir. Sonuç olarak kuruluşlar, kampüs ağlarının sermaye ve işletme giderlerini üşürürken daha yüksek dijital verimlilik elde ederler.

Dijital dönüşüm, üretim, satış ve hizmetleri kapsayan ofis otomasyonunun ötesine geçiyor. Üç ana trend iletanımlanır: her şey bağlantılı, uygulama bulutlaştırma ve veri birleştirme. Bununla birlikte, insanlar,nesneler ve bulutlar arasındaki çok sayıda bağlantı, katlanarak daha fazla ağ bant genişliği gerektirir.Özellikle uzaktan işbirliği olmak üzere bulut tabanlı uygulamalar, benzeri görülmemiş bir ağ kalitesineihtiyaç duyar. Ve manuel ağ operasyonları ve bakımı, hızla değişen servislere ayak uyduramaz. İşte buradaHuawei’nin CloudCampus 2.0 Çözümü devreye giriyor. Bu geleceğe yönelik çözüm, Otonom Sürüş Ağı(ADN) mimarisini temel alır ve Wi-Fi 6, Yazılım Tanımlı Ağ (SDN), bulut ve Zeka gibi son teknolojidenfaydalanır. Her büyüklükten kuruluşlar, CloudCampus 2.0 ile garantili yüksek kaliteli bulut tabanlı uygulamadeneyiminin yanı sıra gigabit-kablosuz erişim, her şeyin sorunsuz ve güvenli bağlantısını sağlayan yeni nesilkampüs ağları oluşturabilir. Sonuç olarak kuruluşlar, kampüs ağlarının sermaye ve işletme giderlerinidüşürürken daha yüksek dijital verimlilik elde ederler.

Bulut Yönetilen Ağ Çözümü

Ağ Katmanı

Perakende, konaklama ve eğitim gibi sektörlerdeki kullanıcılara ağ hizmetleri sağlamak için, bulut modunda çalışan ağ cihazları (ör. WLAN cihazları, anahtarlar, yönlendiriciler ve güvenlik duvarları) kullanılır.

Bulut Yönetim Platformu Katmanı

Bulut yönetim platformu, iMaster NCE-Campus (bir yönetim ve kontrol sistemi) ve iMaster NCE-Campus Insight’tan (bir akıllı analiz sistemi) oluşur. Bu platform, web tabanlı kullanıcı arayüzü (web UI) ileağ planlama ve konuşlandırmadan ağ optimizasyonu ve İşletme ve Bakıma kadar tüm yaşam döngüsü boyunca bulut hizmetleri sağlar. Bir tarayıcı veya Cloud Campus APP kullanarak bir mobil cihazda oturum açtıktan sonra ağı kolayca konuşlandırabilir, ağ yapılandırmalarını değiştirebilir ve ağ cihazlarını yükseltebilirsiniz. Sonuç, merkezi olmayan yönetimden merkezileştirilmiş yönetime ve lokalden uzaktan İşletme ve Bakıma bir geçiştir.

Katma Değerli SaaS Katmanı

Bulut yönetimi platformu, dört kategoride standartlara uygun açık API’ler sağlar: kimlik doğrulama veyetkilendirme, ağ otomasyonu, ağ İşletme ve Bakımı ve katma değerli veriler. Bu Uygulama Programlama Arayüzleri (APIlar), Huawei ve ortaklarının katma değerli uygulama hizmetleri sunmasına olanak tanır. Şuanda, elektronik raf etiketi, e-Schoolbag, müşteri akış analizi ve varlık yönetimi gibi 180’den fazla uygulamatürü, perakende, konaklama, eğitim ve sağlık gibi sektörlerde desteklenmekte ve sektör oyuncularınınkatma değerli SaaS hizmetlerine erişmesine geçmesine yardımcı olmaktadır.

Merkezileştirilmiş – Hiyerarşik – Dağıtılmış

Çözüm Bileşenleri

Agile Controller-Campus, hizmet amacını otomatik olarak anlama ve otomatik ağ yapılandırması gibi akıllıyetenekleri uygulamak için açık dijital mimari üzerine inşa edilen bir ağ yönetimi ve kontrol sistemidir.CampusInsight, büyük veri analitiği teknolojileri ve makine öğrenmesi algoritmalarıyla desteklenen akıllı birağ analiz sistemidir. Akıllı ağ işletme ve bakımını uygulamak için ağ çapında kullanıcı deneyimi farkındalığıve proaktif hata tahmini sunar. CloudCampus APP, ağ planlaması ve konuşlandırmasında kabul ve İşletmeve Bakıma kadar tam yaşam döngüsü yönetimi işlevleri sağlayan bir mobil uygulamadır. 30’dan fazla pratik araç, senaryoya özel paket yapılandırması, hızlı konuşlandırma, Wi-Fi sağlık kontrolü ve uzaktan incelemeyikapsar.